
5-ročný maturitný odbor
Hotelová akadémia
Vieš, kedy ťa ľudia budú potrebovať najviac? Keď si budú chcieť oddýchnuť, vypnúť, dať si chill – na zasneženom svahu, na prechádzke tatranskou dolinou, vo vírivke wellnessu, na morskej pláži. Dokážeš im zabezpečiť firemný večierok, narodeninovú párty, svadobnú hostinu či akýkoľvek event. Vtedy môžeš zažiariť. Všetko sa však musíš naučiť a my ti v tom pomôžeme. Nezabudni, že každý správny manažér by si mal prejsť všetkými pozíciami a začať pekne „od podlahy“.
Kód a názov odboru
6323 K hotelová akadémia
Poskytnutý stupeň vzdelania
úplné stredné odborné vzdelanie - ISCED 354
Doklady o dosiahnutom vzdelaní
Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je vysvedčenie o maturitnej skúške, výučný list
Forma štúdia:
denná
Dĺžka štúdia:
5 rokov
Miesto teoretického vyučovania:
Elokované pracovisko, Školská 5
Jasné dôvody
Prečo si vybrať tento odbor
Profesionál v hotelierstve
Naučíš sa, ako funguje recepcia, reštaurácia či wellness a získaš prehľad o modernom hotelovom manažmente.
Skvelé uplatnenie
Reálny kontakt so zariadeniami
Spoznáš hotely, reštaurácie a ďalšie prevádzky počas exkurzií a odbornej praxe.
Jazyky v praxi
Zlepšíš si angličtinu a nemčinu/francúzštiu pri komunikácii s hosťami a zahraničnými partnermi.
Gastronómia a služby
Získaš zručnosti v príprave jedál, obsluhe a someliérstve – všetko, čo k hotelovým službám patrí.
Medzinárodné príležitosti
Hotelierstvo ti otvorí dvere k práci doma aj v zahraničí, od rodinných hotelov až po prestížne reťazce.ie.
Ako absolvent sa nestratíš
Aké budeš mať uplatnenie?
Ako absolvent tohto odboru sa uplatníš vo všetkých oblastiach hotelových a gastronomických služieb doma aj v zahraničí. Vďaka získaným odborným vedomostiam a praktickým zručnostiam budeš pripravený pracovať na rôznych pozíciách – od recepcie, cez reštauračné a barové služby, až po manažérske riadenie hotelových zariadení.
Môžeš pôsobiť ako:
-
recepčný alebo front office pracovník,
-
čašník, barista či someliér,
-
pracovník wellness a voľnočasových služieb,
-
event manažér alebo organizátor spoločenských a firemných podujatí,
-
manažér strednej úrovne v hoteli, penzióne alebo reštaurácii.
Zároveň budeš pripravený na podnikanie v hotelierstve a gastronómii, kde dokáže využiť poznatky z oblasti marketingu, účtovníctva či manažmentu.
Vďaka intenzívnemu jazykovému vzdelávaniu a odbornej praxi sa môžeš úspešne uplatniť aj v zahraničí, v renomovaných hoteloch, reštauráciách a rezortoch cestovného ruchu.