Image
2 ročný odbor pre dospelých

Biochemik – výroba piva a sladu

Miluješ pivo a chceš sa naučiť uvariť vlastné? Tak sa prihlás na tento odbor a staň sa sládkom! Osvojíš si všetky technologické postupy pri výrobe piva – od spracovania surovín, chemické procesy, prípravu sladu, kvasenie a plnenie. Zvládneš uvariť ležiak, IPU aj stout a naviac získaš ekonomické vedomosti, vďaka ktorým si môžeš otvoriť vlastný pivovar – splň si svoj sen a prihlás sa čo najskôr.

Štúdium je určené v skrátenej dvojročnej dennej a večernej forme pre tých, ktorí už získali minimálne stredné odborné vzdelanie.

Pozri sa na učebný plán

Zisti ako podať prihlášku

Kód a názov odboru
2987 H biochemik – výroba piva a sladu

Poskytnutý stupeň vzdelania
stredné odborné vzdelanie – ISCED 353

Doklady o dosiahnutom vzdelaní
Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je výučný list

Forma štúdia:
skrátená, večerná

Dĺžka štúdia
2 roky

Do učebného odboru budú uchádzači prijatí bez prijímacích skúšok.

Jasné dôvody

Prečo si vybrať tento odbor

Unikátny odbor

Študuj unikátny odbor, ktorý se na Slovensku učí len na pár školách.

Expert výroby

Staneš sa expertom na výrobu piva a sladu. Tých je u nás málo a sú neustále potrební - pivo sa len tak piť neprestane.

Svetové pivá

Pivá uvarené u nás v škole sú oceňované po celom svete. Napríklad naše medové pivo získalo bronzovú medailu na súťaži v Montreale.

Práca s technikou

Naučíš sa pracovať s technikou a strojmi potrebnými na výrobu piva.

Skrátená forma

Ak študuješ v skrátenej forme štúdia, študuješ iba odborné predmety a výučba prebieha raz mesačne.

Poctivá prax

Prax získaš nielen v pivovaroch v okolí, ale aj v našom školskom minipivovare.

Ako absolvent sa nestratíš

Aké budeš mať uplatnenie?

Väčšina našich absolventov už má svoj vlastný minipivovar. Pokiaľ ťa ale podnikanie neláka, ako sládok sa uplatníš v akomkoľvek pivovare na Slovensku aj v zahraničí.

Názory študentov

Čo hovoria naši študenti a absolventi?

Prečítaj si názory na našu školu z prvej ruky od tých, ktorí vedia, o čom hovoria. Vypočuj si tých, ktorí u nás ešte nedávno študovali alebo stále študujú.
Pozri si všetky názory
Image

Rita Vaszilová

Podnikanie v chovoch spoločenských, cudzokrajných a malých zvierat
2. ročník

"Vďaka štúdiu som získala nový pohľad na chovateľstvo, vedomosti, ale aj cenné skúsenosti, ktoré by som nikde inde získať nemohla. Myslím, že ktokoľvek, kto má vzťah k zvieratám, by mal porozmýšľať nad štúdiom v tomto odbore na tejto škole."
Image

Vízi Bálint

Mäsiar
2. ročník

"Štúdium na tejto škole mi spríjemňujú dobrí profesori, pohodový kolektív spolužiakov a korením môjho života sú tu hodiny sokoliarstva, čo sa mi môže napokon zísť aj pri poľovačkách. A dobre vybavená školská posilňovňa :-)"
Image

Zuzana Perichtová

Cukrár pekár
absolventka 1998

"Škola upevnila môj vzťah k pečeniu, ktoré je pre mňa radosťou, záľubou aj relaxom – je to láska na celý život. Ešte aj po 20 rokoch od ukončenia môjho štúdia sa sem s radosťou vraciam s úsmevom na perách a som rada, že jedno z mojich detí, sa rozhodlo tiež ísť touto cestou."
Image

Lilla Tóthová

Podnikateľ pre rozvoj vidieka
2. ročník

"Našla som na tejto škole všetko čo potrebujem – prácu so zvieratami aj mechanizmami, sokoliarstvo, včely, vodičský preukaz, skúsila som hrnčiarstvo, prácu s vlnou. V budúcnosti plánujem prevziať farmu po otcovi a byť takým dobrým človekom ako je on."

    Argumenty sú jasné

    Je toto odbor pre teba?

    Pozri sa, ako podať prihlášku